poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Warzywa zamiekane z łososiem i kozim camembertem

Kochamy ryby a w połączeniu z kozim serem i warzywami są rewelacyjne :)

SKŁADNIKI:2 OSOBY

400 gr stek z łososia
1/2 koziego camemberta
200 gr baby marchewek
100 gr fasolki szparagowej, zielonej
50 gr kalafiora
50 gr brokuł
3 łyżki greckiego jogurtu
pieprz cytrynowy
2 łyżeczki masła
sól 
pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa i rybę myjemy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym.
Rybę posypujemy przyprawami i masłem, układamy na warzywa.
Między warzywami kładziemy jogurt.
Na rybę układamy plastry pociętego sera camembert.
Zapiekamy w 180 stopniach przez około 45min
Zdrowo, szybko i pysznie :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz