środa, 30 maja 2012

Mini Caprese

uwielbiam połączenie bazylii, pomidorka i mozzarelli :)))
z dobrym sosem pychota :))

SKŁADNIKI: 1 OSOBA

pomidorki koktajlowe 250 gr
liście świeżej bazylii
mozzarella w kulce 60 gr ( ja użyłam light )
sól
pieprz
oliwa z oliwek 30ml
ocet balsamiczny 1 łyżka
wykałaczki
bagietka


PRZYGOTOWANIE:

Pomidorki kroimy na połówki, przekładamy małą kosteczką mozzarelli ( pokrojonej w kostki ) wbijamy wykałaczkę a na sam wierch nabijamy liść świeżej bazylii.
sos: mieszamy oliwę z oliwek sos balsamiczny sól i pieprz.
Idealnie pasuje do tego ciepła, chrupiąca bagietka.
 
 
 

4 komentarze:

  1. ale super - kupiłam i na pewno zrobię na imieniny męza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają pysznie, ja do sosu dodaję jeszcze ząbek czosnku, a mozzarellę kupuję w Lidlu, jest pyszna i mają taką w mini kuleczkach, idealna do koreczków.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam! takie mini muszą byś świetne:)

    OdpowiedzUsuń