poniedziałek, 18 czerwca 2012

Tortlilla wieloziarnista z grillowanym kurczakiem i rucolą

SKŁADNIKI: 2 OSOBY

3  gotowe tortille wieloziarniste
500 gr piersi z kurczaka
1/2 świeżej żółtej papryki
1 duży pomidor
2 duże ogórki małosolne
garść rucoli
młoda cebulka 
majonez
ketchup
świeże liście bazylii
sól i pieprz
papryka słodka w proszku
2 łyżki oliwy z oliwek
 

PRZYGOTOWANIE:

Piersi w kurczaka kroimy w małe kosteczki, wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek i doprawiamy solą i pieprzem oraz słodką papryką, dorzucamy świeże liście bazylii.
W tym czasie kroimy paprykę, ogórki i cebulę w cienkie paseczki, pomidor w małe kawałeczki.
Usmażonego kurczaka kładziemy na papier kuchenny i odsączamy z tłuszczu.
Tortille podgrzewamy na patelni smarujemy majonezem i ketchupem kładziemy warzywa pokrojone i rucole oraz usmażonego kurczaka. Zawijamy zgodnie z instrukcją :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz