wtorek, 23 października 2012

Kapusta duszona z mięsem mielonym z indyka w sosie curry

Dzisiaj coś dla miłośników curry i indyka :)
Monia zaproponowała mi pyszni i bardzo pożywny obiad :)

SKŁADNIKI: 1 OSOBA



300    g        Kapusta biała
100    g        Mięso z piersi indyka bez skóry (mielone)
100    g        Pomidor
30      g        Koncentrat pomidorowy 30%
5        g        Olej rzepakowy uniwersalny
70      g        Chleb żytni pełnoziarnisty
Natka pietruszki, curry,


 PRZYGOTOWANIE
 
Kapustę poszatkować, przełoż do garnka, podl ok.1/2 szklanki wody, lekko posolić i gotować pod przykryciem zmięknie.
 Mięso rozdrobnić i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
 Przyprawić pieprzem i odrobiną curry. 
 Gdy mięso będzie rumiane, przełoż je do miękkiej kapusty i dokładnie wymieszać. 
 Następnie dod sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę oraz koncentrat pomidorowy. 
 Całość przyprawić curry, tak aby danie było lekko żółte
Pod koniec dod pietruszkę. Danie pod z pieczywem.


































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz