czwartek, 10 stycznia 2013

Tortilla po meksykańsku

Dzisiejsza moja propozycja dietetyczna, którą zaproponowała mi Monika Frank z Mój Dietetyk to tortilla bardzo pyszna, sycąca oczywiście szybko w przygotowaniu :)

SKŁADNIKI: 1 OSOBA



70 g Tortille pełnoziarniste
80 g Mięso mielone z piersi indyka bez skóry
50 g Cebula
5 g Olej rzepakowy uniwersalny
200 g Pomidory z puszki
60 g Kukurydza konserwowa
Ząbek czosnku, natka pietruszki, ostra i słodka papryka


PRZYGOTOWANIE
 


Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju wraz z mięsem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Doprawić papryką, odrobiną soli i pieprzem.
Gdy mięso będzie rumiane, dodać pomidory oraz przepłukaną i odsączoną kukurydzę.
Dokładnie wymieszać i gotować około 5 minut.
Na patelni beztłuszczowej podgrzać tortillę.
Następnie na jej środku ułożyć przygotowany farsz wymieszany z natką pietruszki, całość zwinąć.
Zjeść ze smakiem!


2 komentarze:

  1. Twoja tortilla musi być wyśmienita, wygląda obłędnie.
    Ściskam Ilona

    OdpowiedzUsuń