poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Tagliatelle z pieczarkami fasolką szparagową i kawałkami kurczaka

Po weekendzie szaleństw troszkę mało dietetycznych hehe ;) wracamy do zdrowego i dietetycznego jedzonka :)
Dzisiaj kurczak z makaronem i warzywami!

SKŁADNIKI: 1 OSOBA OKOŁO 400KCAL



70 g Makaron pełnoziarnisty

100 g Pieczarka, świeża

40 g  fasolki szparagowej, mrożonej zielonej

80 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry

40 g Serek twarożkowy chudy

5 g Olej rzepakowy uniwersalny

100 g Pomidor (najlepiej pomidory koktajlowe)

Koperek, papryka ostra w proszku 



PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotować. 
Pierś opłukać, osuszyć i pokroić w niewielkie paseczki.
 Mięso przyprawić papryką, usmażyć na oleju i przełożyć na talerz.
 Pieczarki pokroić w kostkę. 
Wrzucić na patelnię razem z fasolką szparagową, dodać 3-4 łyżki wody i dusić, aż wszystko zmięknie. 
Następnie dodać serek i koperek, wymieszać.
 Doprawić do smaku odrobiną soli i pieprzem. 
Zdjąć z ognia i wymieszać z makaronem oraz kurczakiem.
 Podać z pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz