niedziela, 9 czerwca 2013

Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej

Sezon grillowy w pełni, na zewnątrz pogoda wręcz idealna - 28 stopni ...czas zaproponować coś na grilla :)

SKŁADNIKI: 4 OSOBY

500gr polędwiczki wieprzowej
2 cebule
1 nieduża cukinia lub ogórek
1 papryka
3 ząbki czosnku
100ml oleju
łyżeczka pieprzu ziołowego, majeranku, tymianku i ostrej papryki
sól


PRZYGOTOWANIE

Polędwiczki pokrój w dwucentymetrowe kawałki i przypraw solą, pieprzem ziołowym, majerankiem, posiekanym czosnkiem, ostrą papryką i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Cebulę i cukinię pokrój w półcentymetrowe plastry, zmieszaj z tymiankiem. Paprykę pokrój w dwucentymetrową kostkę.
 Na patyczki do szaszłyków nadziej na zmianę mięso, cebulę i cukinię.
Szaszłyk piecz na grillu lub smaż na rumiana na oleju na patelni.
Idealnie pasuje z pieczonymi ziemniaki i świeżą sałatką oraz dippem ziołowym!



2 komentarze:

  1. mmm.. jak grillowo! Pozdrawiam :]

    OdpowiedzUsuń
  2. no jakoś mi się wkręcił ten grill po weekendowym ognisku :))

    OdpowiedzUsuń