czwartek, 25 lipca 2013

Spaghetti ze świeżych pomidorów z bazylią i parmezanem

No i jak tu nie kochać lata...świeżych pomidorów i ziół prosto z ogródka :) Dzisiaj na obiad jedno z moich ukochanych dań - piękno i smak tkwi w prostocie :) Dodatkowo bezglutenowo z makaronem kukurydzianym :)
Wykonanie tego obiadu zajmuję jakoś 15min, a smakuję rewelacyjnie zwłaszcza teraz jak są świeże pomidory - polecam!

SKŁADNIKI: 1 OSOBA



40g Makaron bezglutenowy

5 g Oliwa z oliwek

400 g Pomidor

50 g Cebula

20 g Ser, Parmezan

 bazylia, ząbek czosnku, tymianek

PRZYGOTOWANIE

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
 Na oliwie zeszklić posiekane cebulę i czosnek, dodać pomidory oraz dusić do miękkości przez około 10 minut. 
Przyprawić odrobiną soli, pieprzem i dodać świeżą bazylią i tymianek. 
Na wierzchu posypać parmezanem. 
 Spaghetti podawać z sałatą.




1 komentarz:

  1. świetne:) też ostatnio robiłam takie danie z świeżych pomidorów tak mi smakowały pomidorki, że zrobiłam z nich jeszcze pomidorówkę i przymierzam się do lecza, uwielbiam lato za warzywa i owoce:)

    OdpowiedzUsuń