środa, 28 sierpnia 2013

Bób z kurkami

Brak aparatu fotograficznego doprowadza mnie do białej gorączki :/ nie wspomnę już o tym, że nawet aparat w telefonie odmówił mi posłuszeństwa ...Jednak ja jako zaradna dziewczynka pożyczyłam dzisiaj aparacik od Taty wprawdzie nie jest to jakiś super sprzęt ale fotki robi w miarę...najważniejsze, że będę mogła Wam pokazać idealnie połączenie jakie odkrywał tego lata: BÓB + KURKI = eksplozja smaku!

SKŁADNIKI: 2 OSOBY

500 g bobu
400 g kurek
1 ząbek czosnku 
1 cebula
2 łyżki oleju rzepakowego lub ryżowego
1 łyżka masła
sól i pieprz
2 łyżki świeżej natki pietruszki
sok z ćwiartki cytryny
pół łyżeczki mielonej kolendry


PRZYGOTOWANIE

Obierz bób,
wrzuć do osolonego wrzątku i blanszuj około 8min.
Następnie opłucz i osusz, zdejmij skórkę.
Kurki dokładnie oczyść i pokrój chyba, że są takie malutkie to nie musisz :)
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Następnie dodaj bób, masło, natkę pietruszki, sok z cytryny i kolendrę.
Dopraw do smaku i podawaj!
SMACZNEGO!



4 komentarze:

  1. Fajny masz widelec :) A bobu z kurkami będę musiał spróbować.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. widelec i cały komplet w klimacie seksi pin-up a to połączenie polecam wyszło super :) Pozdrawiam

      Usuń