środa, 4 września 2013

Grillowane brzoskwinie i halloumi z miodem gryczanym i kokosem

Jak Wszyscy z Was wiedzą jestem uzależniona od serów...a odkryciem tego roku był cypryjski Lor i Halloumi. Jeśli tak jak ja uwielbiacie połączenia serów z owocami na słodko to ta przystawka na pewno Wam zasmakuje jest - MEGA PYSZNA!

SKŁADNIKI:

1 duża brzoskwinia
6 plastrów halloumi
3 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki miody gryczanego - płynnego
pieprz


PRZYGOTOWANIE

Patelnie grillową rozgrzewamy.
Brzoskwinie myjemy obieramy z pestki i kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Halloumi kroimi w plasterki około 0,5 cm.
Smażymy z każdej strony po około 2 minuty.
Wiórki kokosowe prażymy na patelni na rumiany kolor.
Usmażony ser i  brzoskwinie układamy na talerzu, każdy kawałek smarujemy miodem.
Wszystko posypujemy uprażonymi wiórkami i gotowe!
POLECAM!


8 komentarzy:

  1. Wygląda super smakowicie. A czy ten ser jakimś innym można zastąpić? Wątpię bym znalazła cypryjski ser w sklepach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że możesz zastąpić kozim w roladzie lub oscypkiem, będą na pewno dobrze smakować :) pozdrawiam :)

      Usuń
    2. Na oscypka w Holandii nie mam co liczyć, ale kozi bez problemu kupię. Dziękuję :)

      Usuń
    3. Najbardziej jednak Ci polecam camembert zapieczony to bedzie idalne polaczenie

      Usuń