środa, 2 października 2013

Krem z żółtej fasolki z tymiankiem i kurczakiem

Wracam do moich dietetycznych potraw, ponieważ ostatnimi czasy bardzo, ale to bardzo sobie pozwalałam co niestety widać na wadze :(
Dzisiaj w barwach jesiennych, smacznie, dietetycznie i bezglutenowo....a co najważniejsze szybko :)

SKŁADNIKI: 1 OSOBA/PORCJA OKOŁO 500KCAL



300 g fasolki żółtej szparagowej

100 g Włoszczyzna krojona w paski mrożona

80 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry

50 g Jogurt naturalny

10 g Słonecznik, nasiona (łyżka)

300 g Bulion warzywny ekologiczny z kostki (lub wywar z

włoszczyzny)

35 g Chleb bezglutenowy

Tymianek (najlepiej świeży) 


PRZYGOTOWANIE
 



Fasolkę umyć, odciąć końcówki i wrzucić do ¾ litra gotującej wody razem z kawałkiem mięsa, kostką rosołową, gałązką tymianku i włoszczyzną, gotować ok. 20 minut pod przykryciem.
 Następnie wyjąć mięso i pokroić je w kostkę, zupę zmiksować na krem, dodać mięso. 
Doprawić zupę solą, pieprzem i listkami tymianku, na talerzu zabielić jogurtem i posypać nasionami słonecznika. 
Podawać z pieczywem.



2 komentarze:

  1. wow, zabójcza ta Twoja zupa! smak jak dla mnie idealny, uwielbiam konsystencję kremu, a do tego kurczak. strzał w dyszkę!

    OdpowiedzUsuń