piątek, 16 maja 2014

Wegański krem czekoladowy

   Zawsze myślałam, że idealny krem czekoladowy to krem na maśle albo na śmietanie, no ale się pomyliłam dopóki nie wypróbowałam tego przepisu :) Mus bo tak go można nazwać jest idealny jeśli chodzi o konsystencję, sami możecie sobie go dosłodzić podczas przygotowania .....no właśnie a jeśli chodzi o przygotowanie to kwestia 10minut.

SKŁADNIKI: podaję na moje kubki smakowe :)

600g mleka kokosowego w puszce - BARDZO MOCNO SCHŁODZONE!
3 łyżki kakao, surowe
5 łyżek syropu klonowego, możecie go zastąpić melasą albo miodem
2 łyżka miodu lipowego - oczywiście możecie użyć inny - najważniejsze żeby był w wersji płynnej.



PRZYGOTOWANIE


Wyjmujecie robot kuchenny lub mikser.
Wkładacie dobrze słodzone mleko - to warunek żeby krem wyszedł.
Często w puszce zostaje mleczko w wersji płynnej - to również dodajecie.
Wkładacie pozostałe produkty, czyli kakao, miód i syrop klonowy.
Ubijacie tak długo aż powstanie krem.
No i gotowe!
Świetnie smakuje z owocami możecie też dodać kilka kropel wanilii podczas ubijania!
POLECAM!




1 komentarz:

  1. zapraszamy do nowego agregatu blogów ze wszystkich kategorii tematycznych. Dołącz bloga do kategorii kulinaria. Adres www.zblogowani.pl

    OdpowiedzUsuń